FAQ 

 

Här har vi samlat svaren på de frågor som våra kunder oftast ställer till oss. Du är alltid välkommen att kontakta oss på kundtjanst@sweetdeal.se eller på vardagar 12-14 på 040-668 87 48. MEN, du kanske hittar svaret på din fråga snabbare genom att titta på nedanstående. 

 

Frågor och svar (Generellt) 

Värdebevis  

När du har slutfört ditt köp får du omedelbart en orderbekräftelse och det antal värdebevis du har köpt. Observera att dessa kan hamna i skräppost/kopierad post/reklam om din e-postleverantör har stränga skräppostfilter. 

Om du inte har fått orderbekräftelsen eller värdebevis inom 30 min. efter att köpet har slutförts, vänligen kontakta vår kundtjänst. 

Om du har en Sweetdeal-profil kan du logga in på vår webbplats och ladda ner värdebevisen här. 

Vad är en Sweetdeal-profil? 

Vi rekommenderar alla våra kunder att skapa en Sweetdeal-profil, vilket är en extra tjänst som vi erbjuder våra kunder. Här får du en samlad översikt över din orderhistorik och dina värdebevis. Dessutom sparas dina tidigare beställningsuppgifter så att du inte behöver skriva in dem varje gång du gör ett köp. 

Du kan skapa en Sweetdeal-profil gratis, enkelt och snabbt här. 

Jag har glömt mitt lösenord 

Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det här. 

Du kommer omedelbart att få ett e-postmeddelande från Sweetdeal med en länk som tar dig till en ny sida där du ombeds ange ett nytt lösenord. 

Om detta inte fungerar kan du kontakta vår kundtjänst så att de kan återställa koden åt dig. 

 

 

Nyhetsbrev 

Om du inte har fått nyhetsbrevet, kontrollera först skräppost/ oönskad post/reklam, eftersom våra nyhetsbrev kan hamna där. Detta beror på att vissa e-postleverantörer har strikta spamfilter. 

Om nyhetsbrevet inte kan hittas i skräppost/kopierad post/reklam, vänligen kontakta vår kundtjänst." 

Jag har köpt en produkt 

Måste jag vidta ytterligare åtgärder efter att jag har köpt en produkt? 

När du har slutfört beställningen behöver du inte vidta några ytterligare åtgärder eftersom partnern automatiskt vidarebefordrar din beställning. I vissa specialfall måste du beställa eller hämta produkten hos samarbetspartnern, men detta anges i beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset. 

När kan jag förvänta mig att få min produkt? 

Leveranstiden varierar från affär till affär, men anges alltid i beskrivningen av affären innan köpet görs och på värdebeviset. Observera att partnern har fram till söndagen i den angivna veckan på sig att skicka din beställning och att du därför kan räkna med att få den i början av följande vecka. 

Om du inte har fått din produkt i tid ska du kontakta partnern enligt vad som anges i beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset. Partnerns kontaktuppgifter finns i beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset.  

Jag har en fråga om en produkt, vem ska jag kontakta? 

Om svaret inte nämns i beskrivningen av erbjudandet ska du kontakta den partner som nämns i beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset, eftersom Sweetdeal inte har mer information än den som redan har nämnts. 

Hur ångrar jag mitt köp? 

Du har 14 dagar på dig att returnera produkten från mottagningsdatumet. 

Om du ångrar ditt köp INNAN du har tagit emot det och erbjudandet fortfarande finns på vår webbplats, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt så att vi hinner annullera din beställning. Om erbjudandet inte längre finns på vår webbplats, kontakta den partner som anges på värdebeviset.. 

Om du ångrar ditt köp EFTER att du har mottagit varan, vänligen kontakta den partner som skickade varan, eftersom alla våra partners har olika returförfaranden. Partnerns kontaktuppgifter finns i beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset. 

 

Jag är missnöjd med min produkt, vem ska jag klaga till? 

Eftersom Sweetdeal förmedlar erbjudanden för andra företags räkning bör du kontakta den partner som levererade produkten. 

Hur klagar jag om min produkt inte fungerar? 

Enligt svensk lag har du 2 års garanti från inköpsdatumet. Om det finns ett tillverkningsfel på ditt produkt bör du kontakta den partner som skickade produkten, eftersom alla våra partners har olika klagomålsförfaranden. Partnerns kontaktuppgifter finns i beskrivningen av erbjudandet och på värdebevisen. 

Jag kan inte komma i kontakt med en partner. Vad ska jag göra? 

Om en partner inte kan kontaktas, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt så att vi kan hjälpa till att ordna kontakt med partnern. 

Om det har förekommit tidigare skriftlig korrespondens med partnern, skicka den till vår kundtjänst, eftersom det gör det lättare för oss att gå vidare med ärendet. 

Jag köpte en lokal affär 

Hur löser jag in mitt värdebevis? 

I beskrivningen av erbjudandet och på värdebeviset står det hur du löser in ditt lokala erbjudande. Tänk på att följa bokningsinstruktionerna och ta med dig den utskrivna värdebevisen om det står så, annars måste den kunna visas på din mobiltelefon. 

Vem ska jag kontakta om jag har frågor om tjänsten? 

Om svaret inte finns i beskrivningen av erbjudandet eller på värdebevisen bör du kontakta samarbetspartnern (restaurang, terapeut etc.), eftersom Sweetdeal inte har mer information än den som redan har lämnats. 

Jag kan inte komma i kontakt med en partner. Vad ska jag göra? 

Om en partner inte kan kontaktas, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt så att vi kan hjälpa dig att komma i kontakt med partnern. 

Om det har förekommit tidigare skriftlig korrespondens med partnern, skicka den till vår kundtjänst, eftersom det gör det lättare för oss att gå vidare med ärendet. 

Hur ångrar jag mitt köp? 

Det finns en 14 dagars returrätt från inköpsdatumet osv. som anges i beskrivningen av erbjudandet och på värdebevisen. Du kan kontakta oss skriftligen eller per telefon för att häva ditt köp. Kom ihåg att ange ditt ordernummer (det finns på värdebevisen), så att vi lättare kan hjälpa dig med återbetalningen. 

Om du redan har bokat ett möte med partner, observera att 14-dagars returpolicyn upphör att gälla och att partners avbokningsregler träder i kraft. 

Jag är missnöjd med den service jag har fått, vem ska jag klaga till? 

Eftersom Sweetdeal förmedlar erbjudanden på uppdrag av andra företag bör du kontakta den partner som tillhandahöll tjänsten. Om det rör sig om en lokal affär (restaurang, biltvätt osv.) rekommenderar vi att du klagar omedelbart och hittar en lösning. Dessutom är det bra att ta bilder av maten, städningen osv. så att du har dokumentation för ditt klagomål." 

Jag har köpt en hotellvistelse eller resa 

Måste jag boka min resa eller vistelse själv? 

Ja, i de allra flesta fall måste du boka om din resa eller vistelse själv. I beskrivningen av erbjudandet och på värdebevisen står det hur du bokar om din resa eller vistelse under rubriken Hur du bokar din vistelse. 

Om du INTE bokar inom den angivna tidsfristen kan partnern inte garantera att resan eller vistelsen kan genomföras.  

Jag har inte fått någon bekräftelse från partnern för min resa eller vistelse? 

När du har bokat din resa eller vistelse hos partnern får du en bekräftelse direkt från partnern. 

Om du inte får din bokningsbekräftelse, dina resehandlingar etc. inom de angivna tidsfristerna, vänligen kontakta partnern. 

Partnerns kontaktuppgifter visas alltid i beskrivningen av erbjudandet och på värdebevisen. 

Vad gör vi om vi blir sjuka före avresan? 

Vid sjukdom som hindrar dig från att resa hänvisar vi till partnerns avbeställningspolicy och din egen reseförsäkring. 

Hur ångrar jag mitt köp? 

Om du har köpt en SEMESTER har du 14 dagars returrätt från inköpsdatumet osv., om inte annat anges i beskrivningen av erbjudandet och i värdebeviset. Du kan kontakta oss skriftligen eller per telefon för att häva ditt köp. Kom ihåg att ange ditt ordernummer (det står på värdebevisen), så att vi lättare kan hjälpa dig med återbetalningen. 

Om du redan har bokat din vistelse hos partnern, observera att 14-dagars returrätt är ogiltig och att partnerns avbokningsregler gäller. 

Om du har köpt ett PAKET, där flyg och hotell ingår, är köpet bindande och kan inte annulleras. Detta är de villkor som gäller i hela resebranschen, i enlighet med gällande lagstiftning vid köp av resor. Det anges alltid i beskrivningen av erbjudandet och på värdebevisen vad som gäller för avbeställning av ditt specifika köp. 

Godkännande med två faktorer/ska 

Den 4 januari 2021 infördes en ny EU-lag om kortbetalningar online. Detta innebär att online betalningar kommer att bli ännu säkrare med tvåfaktorsautentisering, även känd som SKA (strong customer authentication). 

Vad är tvåfaktorsautentisering/SKA? 

Tvåfaktorsautentisering innebär att minst två faktorer krävs för att godkänna en elektronisk betalning. Kortbetalningar måste godkännas med BankID. 
Du kan välja om du vill använda BankID eller en personlig kod. Om du väljer BankID måste du använda din Key App eller Key Viewer (papperskort med nyckelkoder kan inte användas). 

Hur fungerar tvåfaktorsautentisering/SKA? 

Ange dina kortuppgifter 
Välj om du vill godkänna köpet med BankID. 
BankID: Öppna ditt BankID och godkänn köpet. 

Hur du använder Swish: 

Ladda ner Swish-appen för iOS här 
Ladda ner Swish-appen för Android här 
Länka ditt betalkort. 
Välj ""Swish"" som betalningsmetod i köpprocessen. 
Godkänn köpet genom att svepa. 
När köpet är slutfört får du en bekräftelse på skärmen. 
 

Jag har problem med att slutföra ett köp 

Om det inte är på grund av de nya EU-reglerna om tvåfaktorsautentisering som nämns i föregående punkt kan du göra följande: 


  1. Ta bort allt du har i din varukorg och logga sedan ut ur din Sweetdeal-profil, om du är inloggad.
  2. Gör köpet på en annan enhet (dator, surfplatta eller mobil).
  3. Prova att byta webbläsare (Internet Explorer, Safari,Firefoxeller Google Chrome - den sistnämnda är den vi rekommenderar att du alltid använder). 
  4. Vänta 30 minuter. innan du försöker göra ett nytt köp.
  5. Gör köpet utan att vara inloggad i din Sweetdeal-profil. Du bör därför inte logga in och i stället göra köpet som gäst.

Om du trots allt fortfarande har problem rekommenderar vi att du ringer oss så att vi kan ge dig vägledning per telefon. 

Kontakta oss 

Kundtjänst 

Om du behöver hjälp eller är osäker på erbjudanden kan du nå Sweetdeals kundtjänst varje vardag på telefon mellan 10.00 och 12.00. Du är också välkommen att skicka ett e-postmeddelande till oss på kundtjanst@sweetdeal.sek. Vi strävar efter att svara på din förfrågan inom 2-3 arbetsdagar. Vi ser fram emot att höra från dig. 

Pt. Vi tar emot många samtal via telefon och e-post, så det kan förekomma längre väntetider. 

Frågor om din Sweetdeal 

Om du har några frågor om våra erbjudanden, t.ex. leverans, produktegenskaper, villkor etc., rekommenderar vi att du kontaktar partnern direkt. Partnerns kontaktuppgifter visas alltid på ditt värdebevis. 

Hitta svaret själv 

Om du behöver hjälp med affärer utanför våra telefontider kan du besöka vår sida med frågor och svar. Här har vi beskrivit de frågor och svar som vi ofta stöter på. Du kan hitta den hjälp du behöver här. 
Kom ihåg att du också kan logga in på din profil för att se dina inköp och hitta dina värdebevis.